Tuesday, November 18, 2008

Het mooie "Lake district" en het lekkere "whine district"

Bariloche, Argentinië
Een "ietwat" lastige tocht om hier te geraken. We hebben er meer dan 52 uur (! een record!) over gereisd om zover te geraken. Maar aankomen in het milde, zonnige, lentefris Bariloche na zolang buszitten-en-naar-buiten-gapen, is als een dubbele adrenaline shot krijgen na 2 weken in coma te liggen. Bariloche krijgt soms de bijnaam van het Zwitserland van Zuid America. Het ligt in het "lakedistrict" van de Andes. Witte sneeuwtoppen, groene valleien, grasheuvels, tientallen kristalblauwe reflecterende meren en onbezoedelde berglucht is wat je hier krijgt. Waarschijnlijk zoals Zwitserland ooit geweest is. Wij "hiken" ons te pletter in het onuitputtelijk aanbod van minitreks.

Er dreigt me iets ernstigs te overkomen: Ik begin een natuurmens te worden, heb zin om er met de tent op uit te trekken! Stel je voor!? :)



Mendoza, het hart van de Argentijnse wijnstreek, de levensgenieters van de natie, en de hele regio straalt het uit. Je voelt het al wanneer je in de luchtige, welgeorganiseerde busterminal rondloopt. Gezellige, zonnige terrasjes onder parasolletjes nodigen ons uit om croissants met lait-russe te consumeren. Geene stress! De groene straten, grote parken, brede schaduwrijke voetpaden, gezellige bars en restokes zorgen ervoor dat de vermoeide reiziger -zoals wij dat natuurlijk altijd zijn- kan chillen en profiteren van de erg coole sfeer.Plus het is lente en tevens het seizoen van de lokale kersen en abrikozen en al de rest, en daar maken we maar al te graag misbruik van!


Maar dat is niet alles: de regio passeren zonder je vermoeide botten in de natuurlijke warm water bronnen en thermen te laten weken en sudderen zou een afront zijn aan jezelf, het maakt immers deel uit van de "Mendoza-kuur" En wat de wijn betreft is dit land te mooi om waar te zijn; Voor het equivalent van één fles Bordeaux bij ons heb je hier een kist met een assortiment dat gerust de Franse overtreft! s' Avonds op een terrasje kan je lustig de lokale wijn "proeven", iets waar sommige toeristen problemen mee hebben af te haken... (ik spreek deze keer niet van mezelf)De "7 lakes route" van Bariloche naar Mendoza die deel uitmaakt van de legendarische Route 40 mag er ook zijn. Een sligerende autoweg tussen bergen, rivieren en azulblauwe meren. Man, wat is Argentinië mooi!