Sunday, January 20, 2008

Martinique

De West Indies... Een zalig klimaat om even uit te rusten na al die calamiteiten van de oversteek. Le Marin, de grootste jachthaven van het eiland, is erg geschikt om quasi alle herstellingen uit te voeren. Er is zelfs een winkel waar je dieselmotoren in alle maten en merken gewoon van
’t schap kan meenemen! Gelukkig hebben wij dat niet nodig, want goedkoop zijn ze hier niet!



Na een dikke week te hebben uitgerust (en gefeest) in Marin en vooral in het vlakbij gelegen mooie Saint Anne, zijn we langs de westkust naar het noorden gezeild. ’t Heerlijke is dat je steeds in mooiere baaitjes terecht komt. Je dropt je anker op 5 meter diepte in glashelder water en plonst daarna met je hele snorkelwinkel t’ lauwe sop in, om te kijken of het anker goed ingegraven is, maar ook om te zien welke prachtige tropische vissen en schildpadden er te zien zijn!


Meestal worden we tijdens het binnenvaren van een baai begroet door een dikke zeeschildpad die haar kop boven water steekt om te controleren of we alles wel naar believen doen.

Aangekomen in Fort-de-France, de hoofdstad van Martinique, huren we samen met brits-duitse zeilvrienden Chris en Susy een auto om wat van het binnenland (lees=jungle) en de oostkust te verkennen. Rare dingen die auto’s, die kunnen zo snel, staan in files, en ze hebben zelfs remmen!!!



Hierna zeilen we verder tot Saint-Pierre om uit te klaren en de weg noordwaarts verder te zetten. Volgende halte: Dominica, velen mijden dit eiland omdat er sprake is van boat robbery en vervelende boatboys, maar wij gaan daar lekker naartoe!!