Thursday, May 15, 2008

British Virgin Islands

Een prachtige overtocht van 85 mijl naar the BVI’s. Net voor zonsondergang zijn we vertrokken met 15 knoop bakstag wind, een hilarisch dolfijnencircus rond de boot en een volle maan die zo fel scheen dat het precies was alsof we op de middag met een donkere zonnebril de zee op gingen.
Het was in de late ochtend dat we de beschutte archipel binnenvoeren. Plots zijn de wilde Atlantische oceaan golven getemperd tot een gladgestreken zoetwater matras.
Er zijn tal van eilanden met beschutte baaitjes op slechts enkele mijlen van elkaar verwijderd waar je met volle teugen van elke zonsondergang kan genieten.

Komt daar nog ’s bovenop dat je in een aquarium vaart met tal van beschutte riffen en een diversiteit aan koraal, planten en beesten in alle maten en kleuren. Snorkelen.., man ik heb zoveel gesnorkeld dat ik het onnatuurlijk vind om nog te ademen zonder een scuba in mijn mond!

We hebben hier royaal en intens geleefd, met vrienden langoest en Cubaanse sigaren geconsumeerd, gewerkt, gelachen en genoten, t’ was hier mooi!
Ik ondervind aan der lijve waarom dit zo een populaire zeilers bestemming is! Ik ken een aantal zeilers die, eens dit geproefd, hier nooit meer weg te jagen zouden zijn! Maar wij gaan verder…