Saturday, February 2, 2008

Dominica

Na een zalig dagje halve wind zeilen in een 20 knoops windje, kwamen we laat in de middag aan in Roseau, de hoofdstad van een donzig groen eilandje. Dominica wordt vaak overgeslaan door cruisers wegens zijn reputatie dat er vaak wordt gestolen indien je je boot durft achterlaten.

Toen we de mooie baai naderden werden we tegemoet gevaren door een erg vriendelijke jonge cowboy alias boatboy ,Desmond genaamd, die zijn services -indien gewenst- aanbood. Hij wees ons een veilige ankerplaats aan net voor zijn huis. Security garanteed... Zo verschillend aan Martinique, maar zo leuk, zijn wij precies in de tijd teruggevaren. Golfplaten huisjes, kiekens en varkens op 't strand, mensen die zwemmend gewoon een babbel komen slaan, een schitterende chill- atmosfeer.
Een beetje ongerust, maar toch blij dat we hier zijn gestopt, gaan we slapen na een waanzinnig mooie zonsondergang.
De volgende dag gaan we op verkenning -jawel, we verlaten de boot- in de jungle, naar watervallen en hotsprings. Het gevaarlijkste op het eiland voor ons zijn eerder de cruise-schepen met kuddes luidruchtige, dollarverspillende toeristen. Dominica-inwoners zijn vreselijk vriendelijke mensen (hoewel koppels vaak luidkeels boel maken op straat).
Je plukt de mango's van de bomen. Erg goedkoop, veel tasty groenten en fruit, lekkere restokes met reggaemuziek, rastacultuur, overal loop je Bob Marley tegen het lijf die je telkens vraagt: Yo Mon, eveything bless?

Enkele dagen later voeren we naar Prince Rupert Bay, de beste ankerplaats van het eiland naar verluid. Wat blijkt, er is s’nachts zelfs security die in de ankerplaats patroulleert.
Een schitterende baai met perfecte ankerbodem, enkele huisjes en big papa’s bar, een reggae-lounge-bbq-bar tussen de palmbomen en zetels aan het strand. Meer moet een mens niet hebben! :))